אפליה היא פעולה של הבחנה, זיהוי, הפרדה או התייחסות שונה. זה יכול לקרות בעבודה בדרכים רבות ושונות. הצורה הנפוצה ביותר של אפליה היא כאשר אנשים מקבלים יחס שונה בגלל שהם שייכים לקבוצה מסוימת או שהם חברים בקבוצת מיעוט.
סוג זה של אפליה בעבודה יכול להתבסס על גזע, מוצא אתני, מין, גיל ומוגבלות.
במקום העבודה יכול להיות קשה לזהות מתי מתרחשת אפליה מסוג זה. לעתים קרובות קשה לקורבנות לדבר על כך, מה שמקשה עוד יותר עליהם לקבל עזרה ולעצור את המשך ההתנהגות.
במידה ואתם חשים כי מפלים אתכם במקום העבודה על בסיס גזע, מין, גיל, מוצא ומוגבלות אנו ממליצים לפנות אלינו, משרד עורך דין דיני עבודה המוביל בישראל שיעזור לכם להתמודד עם כל סוג של אפליה בעבודה.
אפליה בעבודה היא בעיה רצינית בחברה של היום. זה לא רק עניין של אפליה על ידי אחרים. זה גם אומר שאנשים מפלים את עצמם בגלל שהם הותנו להאמין שהם לא ראויים לקבל יחס שווה.
אפליית שכר בין עובדים
אפליה בשכר היא מנהג של תשלום שכר שונה לאנשים שעושים עבודה שווה ערך. זה יכול לקרות כאשר מעסיקים מקבלים החלטות לגבי שכר על סמך מין, גזע, גיל, דת, מוגבלות או גורמים אחרים של אדם.
הצורה הנפוצה ביותר של אפליה בשכר היא מעסיק שמשלם לאישה פחות מגבר עבור אותה עבודה. נשים נאבקות למען שוויון זכויות במקום העבודה כבר עשרות שנים. חוק השכר השוויוני קובע כי יש לשלם לגברים ולנשים באופן שווה עבור משרות הדורשות מיומנות, מאמץ ואחריות שווה. למרבה הצער, אפליה בשכר עדיין מתרחשת היום, כי מעסיקים רבים לא לוקחים את החוק הזה ברצינות.
אפליה בשכר היא נושא ענק במקום העבודה. זו בעיה שצריך לפתור. פערי השכר אינם קשורים רק להבדלי השכר בין גברים לנשים, אלא מדובר בשכר לא שוויוני עבור עבודה שווה, חוסר שקיפות בשכר וחוסר ייצוג לנשים בדירקטוריונים.
שוויון הזדמנויות ואיסור אפליה בעבודה
זה לא רק עניין של איך הבוסים והקולגות שלנו מתייחסים אלינו. זה גם על איך אנחנו רואים את עצמנו.
אנשים עם מוגבלות, בממוצע, מרוויחים פחות מאנשים ללא מוגבלות. יש להם גם רמות השכלה נמוכות יותר, שיעורי אבטלה גבוהים יותר והזדמנויות עבודה מוגבלות יותר.
נציבות שוויון הזדמנויות תעסוקה קובעת כי הסיבה לכך היא שלעיתים קרובות נמנעות מאנשים עם מוגבלות אותן הזדמנויות כמו אנשים ללא מוגבלות להתכונן, למצוא ולשמור על עבודה.
ישנן סיבות רבות לאי שוויון בין המינים בעבודה. אחד מהם הוא אפליה, שיכולה להיות מפורשת או מרומזת. לסטריאוטיפים מגדריים יש גם תפקיד באי-שוויון במקום העבודה.
מניעת אפליה בעת קבלה לעבודה
מניעת אפליה היא אחד החלקים החשובים ביותר בכל תהליך גיוס עובדים. המטרה העיקרית היא להבטיח שלכל האנשים יהיו הזדמנויות שוות במקום העבודה ושהם נשפטים על סמך כישוריהם וכישוריהם, לא על פי גזע, מגדר או דתם.
ישנן דרכים רבות בהן ארגון יכול למנוע אפליה בעת גיוס עובדים. דרך אחת היא לוודא שאין הצהרות מפלות בפרסומי העבודה או בתיאורי התפקיד. דרך נוספת היא לוודא שאינכם שואלים שאלות לגבי גזע, מינו או דתו של המועמד במהלך תהליך הראיון.
הצעד הראשון למניעת אפליה בעת גיוס עובדים הוא לוודא שתהליך הגשת הבקשה הוא הוגן וחסר פניות.
יש להעריך מועמדים על פי אותם סטנדרטים, ויש לשפוט אותם על פי כישוריהם, כישוריהם וניסיונם. לא אמורות להיות שאלות שאינן רלוונטיות או שאינן קשורות למשרה אליה הם פונים. אסור גם לשאול מועמדים לגבי הגזע, הדת, הזהות המגדרית או הנטייה המינית שלהם.