פציעה במקום העבודה אינה סיטואציה נעימה במיוחד בשל העובדה כי מדובר במקום עבודה וכושר העבודה נפגע. האם כל אחד שנפצע יכול לתבוע את מקום העבודה בשל הנזק שנגרם? ומתי אפשר להגיש את התביעה?
האם כל אחד יכול לתבוע?
אם הייתם משוכנעים כי כל אחד שנפצע בתאונת דרכים יכול להגיש תביעת נזיקין עקב תאונת עבודה- אז טעות בידכם. המחשבה כי לכל עובד יש ביטוח המקנה לו פיצוי הינה מוטעית. כדאי לדעת כי פוליסות ביטוח שונות אינן מקנות פיצוי לעובדים במקרה של פגיעה במקום העבודה, אלא יש להציג הוכחה של המעביד על הנזק שנגרם לעובד בשל רשלנותו של המעביד. התביעות הנפוצות ביותר הן בגין חוסר הקפדה על נהלי עבודה או אי הסבר על בטיחות בעבודה, העדר ציוד מתאים או שימוש בחומרים המסכנים את העובד.
מתי הזמן הטוב ביותר להגיש את התביעה?
תביעה בגין תאונת עבודה לא ניתן להגיש מתי שרוצים אלא כדאי להגיש אחרי מאוחר כשנה לאחר התאונה, זאת כי לפי החוק יש לצרף לכתב התביעה חוות דעת של רופא מומחה בנוגע למצב הרפואי בעקבות התאונה. חוות הדעת הרפואית ניתנת כשנה לאחר התאונה על מנת שיהיה ניתן להראות את הנזק שנגרם מהתאונה.
מה אפשר לעשות אחרי התאונה?
לאחר התאונה כדאי לא לחכות זמן אלא לפנות בהקדם לעורך דין בתחום נזיקין. עורך הדין יבקש מכם לראות מסמכים המעידים על מצבכם הרפואי ובין חוות דעת של הרופא המטפל שידע לומר מה הנזק. בעת השהייה אצל הרופא המטפל בכם, כדאי לבקש ממנו העתקים מהתיעוד הרפואי שאכן מעידים על מצבכם הרפואי וכן קבלות על הוצאות.
לסיכום, אם נפגעתם בתאונת דרכים וברצונכם להגיש תביעת נזיקין נגד המעביד חשוב לבחור עורך דין מנוסה בעל ניסיון עשיר בתחום על מנת לקבל פיצוי כספי הולם.